En heeft ALTIJD gelijk, toch?

Armageddon

Armageddon, het einde der tijden. In ieder geval zo wordt het meestal begrepen. Net zoals de apocalyps. Maar over het algemeen zien mensen dit als het einde der tijden en meestal met een hoop dood en verderf, natuurrampen, (wereld)oorlogen. In het huidige klimaat (datum dat ik dit schrijf: 22-07-2017) zien we, het westen, het gevaar voornamelijk komen van de islam, Rusland en die jonge oenige Kim uit Noord-Korea.

Het schijnt op het moment dat ik dit schrijf dat we morgen, 23-07-2017, met zijn allen vergaan... Oké...

Naar mijn mening is het gevaar van de islam het grootst.

Dit vanwege de wereldwijde infiltratie door niet of slecht integrerende moslim vluchtelingen. Ook is het een logisch gevolg van de vluchtelingenstromen dat gewelddadige jihadisten met snode plannen (West-) Europa bereiken.

Let u hierbij vooral niet op uitlatingen van oogkleppolitici die dit alles bagatelliseren!

De invloed van o.a. islamitische staat die een pure islam voor ogen hebben en het feit dat moslims geloven in een vastgesteld lot na de dood maken deze ideologie een levensgevaarlijke.

Het Armageddon volgens sommige stromingen binnen de islam zal worden ingeleid door de komst van de Mahdi. De komst van de Mahdi zal voor ongelovigen niet al te best uitpakken. Zelf interesseert me dat niet. Vrede door onderwerping aan een sprookjesfiguur past niet in mijn idee van "vrijdenken".

 

Een goede tweede is het Rusland van Poetin.

Maar deze houdt zich momenteel aardig koest, tenminste zo lijkt het in de media. Na zijn leuke spelletjes rond de Krim lijkt het nu dat hij voorlopig slechts gecamoufleerd bezig is. En wat is nu zijn doel denk je bij hem? Ja hij wil van Rusland een (grotere) wereldmacht maken. Maar zoekt hij het einde der tijden? Ik denk dat hij beseft dat niemand, dus ook hij, daar niet mee gebaat is. Maar hij kan zomaar een wereldoorlog veroorzaken. Zijn honger naar invloed in het Midden-Oosten is zeer gevaarlijk. Ik kan me niet voorstellen dat hij islam omarmt maar wel dat hij islam als middel ziet om het westen de destabiliseren. En dat is voor ons een levensgevaarlijke gedachte.

 

Kim de jonge Oen komt op de derde plaats.

Nu zult u denken: Die gestoorde gek is momenteel het meest bereid om een waterstofbom te gooien.  Ja dat idee heb ik ook. En dat is verschrikkelijk maar zal pas het einde der tijden veroorzaken wanneer China Rusland en de VS niet eensgezind reageren. Ook al blaffen deze regelmatig tegen elkaar en is het een hoop spierballen vertoon hebben deze landen echt wel in de gaten dat een "einde der tijden" geen enkel doel dient.

Idioten als jonge oenige Kim interesseert alleen hun eigen ego en het schijnt hen niet te interesseren wat hun daden voor gevolgen zullen hebben.

Persoonlijk hoop ik in het geval van Noord-Korea dat China (met instemming van en in overleg met VS en Rusland) zelf zal ingrijpen. China is het land dat als "goede buur" het langst achter Noord-Korea is blijven staan. Maar nu schijnen ook de Chinezen hun buren behoorlijk beu te zijn.

 

Trumpje en de VS.

Ja Trump? Ik dacht dat is binnen een half jaar WW3 of hij wordt binnen een half jaar afgezet. Een walgelijke man die wel probeert uit te voeren wat hij tijdens de verkiezingen heeft beloofd. Is hij een gevaar? Zal hij Armageddon inleiden? Ik heb het gevoel dat hij vooral wil overkomen als ongeleid projectiel om de vijanden zand in de ogen te strooien. maar het kan ook zomaar dat hij Noord-Korea binnenvalt. Misschien is dat wel zijn kracht? Zijn onvoorspelbaarheid? Of juist het gevaar...

Kijk nu Armageddon op een nieuwe tv:

Armageddon als Vermaak

Om maar eens fatalistisch te doen: U en ik kunnen waarschijnlijk heel weinig doen aan al dat geneuzel van die ArmageddonGekken. En ja, het zal onze tijd wel duren. Aangezien onderwerpen als "Armageddon", "Het Einde Der Tijden" en aanverwante doemscenario's een hoop gespeculeer hebben opgeleverd en samen met het katholicisme voor veel leuke boeken en films hebben gezorgd. Ik wacht nog op "Isil the slashermovie" met ondertitel: "beheading in name of allah". Met daarbij misschien de docu: Culturele beeldenstorm door islamfanaten.

 

Maar tot dan kunt u natuurlijk gewoon lekker wat leuke Armageddon films bekijken. En, wie weet, kunt u binnenkort schakelen naar rechtstreekse beelden van de Apocalyps? Alvast veel plezier!

Armageddon Suggesties