En heeft ALTIJD gelijk, toch?

Politiek

Wanneer ik aan de term politiek denk dan denk ik aan het samen- en tegenspel van mensen met verschillende idealen die binnen de door de wet afgebakende mogelijkheden tot oplossingen te komen van problemen die bestaan binnen de samenleving. Aangezien ik een Nederlander ben denk ik logischerwijs in eerste instantie vanuit de Nederlandse situatie waarin binnen het Koninkrijk een parlementaire democratie bestaat met een meer (nou, steeds meer) partijenstelsel.

Hoeveel politieke partijen momenteel in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn kunt u hier vinden:

Tweedekamer.nl/kamerleden en commissies/fracties

Alle partijen die afgelopen maart 2017 hebben deelgenomen aan de Tweede Kamerverkiezingen vindt u op de formatiewijzer.  Zie ook afbeelding (bron deformatiewijzer.nl)

Geen Analyse

Op de subpagina's (zie menu boven) van "politiek" wil ik u, en mezelf, niet vermoeien met ellenlange politieke analyses. Wanneer u toch iets van een analyse ontdekt dan zal dat zijn vanwege het feit dat ik me ergens héél erg druk om heb gemaakt.

Maar verder ga ik niet pretenderen (diep) ingevoerd te zijn in de machinaties binnen en tussen partijen, fracties en coalities. En al helemaal niet op provinciaal niveau.

Waarschijnlijk zal ik vooral aandacht hebben voor zaken die, in mijn ogen althans, de samenleving, die natuurlijk altijd aan verandering onderhevig is, zeer negatief beïnvloeden.

Denk aan religies die ongeacht de scheiding van kerk en staat hun (kwalijke) ideeën willen doorvoeren. In dat kader kan ik in ieder geval "Islam en Democratie" aanbevelen. Hier ga ik in op wat sharia inhoudt en de tegenstrijdigheid met onze (lees Nederlandse/westerse) ideeën m.b.t. vrijheid en democratie. Dit doe ik trouwens mede aan de hand van een spontaan gesprek dat ik had met een "streng gereformeerd" medemens.

Dit omdat ik niet alleen de islam als bedreiging zie voor onze vrijheid en democratie... Maar ook wil aantonen dat zelfs streng religieuzen bewogen kunnen worden tot "zelf nadenken" (zie ook "vrijdenker") en misschien door zelf gevormde conclusies wellicht het licht misschien eens gaan zien! Als Feyenoord supporter kan ik u zeggen, er is altijd hoop en jawel na 18 jaar dan toch weer. En dit zal vrijwel niemand tegenspreken. Maar of je kwalijke ideologie kan laten verdwijnen binnen achttien jaar door alleen maar te hopen? Dat is dé vraag natuurlijk.

Meer over de betekenis van het woord "politiek" op wikipedia

Wanneer u geïnteresseerd bent in boeken over geschiedenis en politiek? Hier directe links naar "geschiedenis en politiek" pagina's van Bol:

      Algemeen

Nieuwe uitgaven

Politieke Geschiedenis

Koop bij bol.com
Koop bij bol.com
Koop bij bol.com

LEREN DEBATTEREN:

Weggestuurde bestuurder? Opgestapte VVD-er?

Vind jouw droombaan op Joblift.nl
Vind jouw droombaan op Joblift.nl