En heeft ALTIJD gelijk, toch?

Jo Nesbo

De Noorse schrijver en popmuzikant Jo Nesbo is geboren in Oslo. De hoofdstad van Noorwegen is vaak de plaats waar de verhalen van Jo Nesbo zich afspelen.

 

De meeste thrillers met hoofdrolspeler Harry Hole spelen zich dan ook in Oslo en Noorwegen af. Tot zover heb ik de reeks van Harry Hole "geleesterd" via luisterboeken. Een paar zelfs twee keer aangezien ik weer eens niet met het eerste boek was begonnen en de chronologie wilde herstellen.

 

Je kunt Harry Hole's boeken wel als los verhaal lezen omdat vaak de belangrijke gebeurtenissen voor het verhaal die in eerdere boeken plaatsvonden kort worden beschreven. Gelukkig kort, geen hele verhandelingen.
Harry Hole is zo'n anti-held die je soms vervloekt maar door zijn grote passie, het pakken van boeven, kun je eigenlijk ook alleen maar van 'm houden!
 

Van de "losse verhalen" heb ik tot dusver alleen "De Zoon" gelezen. Euh "geleesterd" dus. Een sterke thriller over een jongeman die in de gevangenis zit maar "besluit daar niet te blijven" wanneer hij iets verneemt dat zijn leven wederom op zijn kop zet. Jo Nesbo laat ook in dit boek de zelfkant zien van een grote "kleine" stad als Oslo. Spannend, naargeestig en hoopvol. Voorspelbaar en ook weer niet. Net als de boeken van Harry Hole zeker een aanrader!

Hier de boeken van Jo Nesbo, nieuw of tweedehands, paperback of e-book!

Je kinderen moeite met school of bepaalde vakken?