En heeft ALTIJD gelijk, toch?

Suggesties

Ik plaats hier mijn favoriete albums/muziek. Soms met een toelichting, soms niet. Vaak is het plaatsen van een album ook gewoon bedoeld om je kennis te laten maken met de muziek mocht je deze nog niet kennen. mensen van mijn generatie of ouder (40+) kennen het meeste al wel haha. De links gaan (uiteraard) naar "tastbare geluidsdragers". Maar je kunt natuurlijk alles bijna overal vinden... Mijn favoriete muziek heb ik ook graag tastbaar haha, maar dat ben ik, over de datum ;-)

 

Voor mij de beste Nederlandse zanger/liedjesschrijver aller tijden. Vooral zijn samenwerking met Lennaert Nijgh bracht briljante muziek voort:

Boudewijn de Groot

Dit is een prima verzamelaar:

Maar deze verzamelaar behelst alles van Boudewijn van 1964 tot 2016. Met een toelichting bij ieder liedje van Frits Spits:

LYNYRD SKYNYRD

SUPERTRAMP

Soms ken je de muziek vanuit je jeugd. Soms ken je muziek via je ouders. Soms herontdek je muziek. Dat heb ik bij Supertramp. Geweldige symfonische rock. Al ken je het nummer niet van naam laat staan de artiest maar de eerste klanken van "School" kent toch bijna iedereen. En iedereen die "Once Upon A Time In The west" kent denkt dan ook gelijk aan dat kenmerkende geluid. En wie niet begrijpt waar ik het over heb: Zoek maar eens op.

Maar afijn, ik denk dat dit het beste of zeker het meest bekende album is van Supertramp: Crime of the Century:

 

Creedence Clearwater Revival

 Pink Floyd, Dark Side Of The Moon

Dit is de opnieuw uitgebrachte LP versie. Uiteraard ook op cd ;-)

The Police, Regatta de Blanc

 

RAMMSTEIN MUTTER

Neil Young Freedom

Metallica Hardwired

Simon and Garfunkel

Eigenlijk alles maar Bridge Over Troubled Water is toch wel mijn favoriete album...

Een nummer van S&G dat wellicht best gepast had op "Bridge"

Pink Floyd Reunion " Live 8 " Full Concert