En heeft ALTIJD gelijk, toch?

Wat hieronder allemaal staat was voor de "slag bij Dokkum". Ik en met mij een heeeeeeele hoop "gewone Nederlanders" hebben het helemaal gehad met die

anti-ZwartePiet gevallen.


Laat Piet nu maar gewoon lekker Zwart blijven!!! Je kunt verder kijken op deze pagina om te zien dat Zwarte Piet NIET racistisch is en dat ook ALLEEN maar WEL zo is voor diegenen die dat willens en wetens zo willen zien...

Sint Nicolaas

Zwarte Piet

Sinterklaas en Zwarte Piet, wie kent ze niet?

De hele discussie rond het sinterklaasfeest is er één waar ik helaas, of gelukkig, geen éénduidige mening over kan geven. Aan de ene kant kan ik de mensen begrijpen die gekleurd zijn en/of afstammen van door Nederland tot slaaf gemaakte Afrikanen.

Dat zal vooral komen door het beeld dat Zwarte Piet de knecht is van de lange blanke man. En het vroeger niet zo positief neerzetten van Zwarte Piet als dommige, typische gast met grote oorbellen en volle rode lippen. En daarvoor zelfs als een soort boeman die kinderen die niet braaf waren zou straffen met de roe en zelfs mee zou nemen naar Spanje. In een zak nog wel.

 

Onderaan deze pagina zie je mijn persoonlijke schmink voorkeur, qua Piet dan...

Peper- en kruidnoten via bolle

Van alles van Zwarte Piet bij de Bolle

Chocoladeletters via de Bolle

Ik kan alleen maar aangeven hoe ik het sinterklaasfeest beleefde. Mijn "angst" was meer voor de Sint dacht ik want hij had dat grote boek bij zich. Zwarte Piet als knecht? Nou vooral als helper en assistent van die oude onsterfelijke man. En de kleding was nou niet echt van onderdrukte slaven. Vond het prachtig en kleurrijk.

Misschien is het goed dat we overgaan op roetpieten, veegpieten, regenboogpieten enz. enz. De jonge kinderen weten niet beter en de hele discussie gaat aan hen voorbij. Tot er ineens ME nodig is om een kinderfeestje te beveiligen. We zijn de gekte voorbij. Volwassen mensen die knokken vanwege een kinderfeest.

Soms denk ik wel eens dat een frisse revolutie een hoop goeds kan brengen maar sjongejonge, vanwege een kinderfeest???

Mensen doe gewoon even normaal!!!

Laten de tegenstanders trots zijn dat ze het negatieve aspect aan de kaak hebben gesteld maar niet zo trots dat ze het zo enorm op de spits gedreven hebben. Laat ze beseffen dat de mensen die met hun kinderen Sinterklaas vieren dit absoluut niet doen om hun kinderen te laten zien dat donkere mensen dom en boos zijn.

 

Laten de voorstanders begrijpen dat een slavernij verleden en emancipatie van ieder mens op zich kan lijden tot tegenstand tegen, een in de voorstanders verder onschuldig, kinderfeest. Dat de mensen die afstammen van slaven van Nederlandse ondernemingen dat vaak nog altijd als een last ervaren. Laat het sinterklaasfeest evolueren zodat iedereen ervan kan blijven genieten.

En oh ja, een Sint zonder kruis op zijn mijter is geen Sint. De man was nu éénmaal een bisschop. Ik heb daar geen problemen mee als atheïst. Het weghalen van kruizen door bepaalde bedrijven van kerken e.d. om molsims niet tegen het hoofd te stoten? Ga toch fietsen, doe toch gewoon even normaal. En dat zelfde geldt voor het Sinterklaasfeest.

Klik HIER voor speciale schoenschmink voor de “voetveegpiet”.

Arnold-Jan Scheer over Sint en Piet

Zeer interessante zoektochten naar de achtergrond(en) van het Sinterklaasfeest...

Boek

DVD

Boek

Leuk stukje geschiedenis over Sint en Piet door Arnold-Jan Scheer: