En heeft ALTIJD gelijk, toch?

KIPPENNu ik jullie een idee heb gegeven hoe het staat met mijn persoonlijke ideeën m.b.t. de wereld en vooral Nederland (nog lang niet klaar hoor) wil ik het nu over wat belangrijker zaken hebben namelijk:

Kippen.

De kip (wiki) is een heel lief beest en erg nuttig, tenminste als ze niet vol... Hoe heet dat spul? Ah ja, vol met Fipronil zit.

Maar naar aanleiding van dat gedoe met die besmettingen is het wellicht een idee om zelf kippen te gaan houden? Misschien niet als je alleen een balkonnetje hebt want dan wordt het al snel een "legbalkon" en het is natuurlijk het idee van het zelf houden van kippen dat ze een "kippenwaardig" bestaan hebben en niet in één of ander concentratiebatterij wachten op ach, hoe zullen we het eens noemen? Versnippering? Vergassing? Discriminatie op basis van sexe? Gebrek aan lebensruimte euh levensruimte?

Ja u merkt alweer hoe ik over de bio industrie denk en ook hier ben ook ik hypocriet. Als het gaat om vlees. Helaas let ik er niet echt op. Maar als ik erop geattendeerd word... 

Oh nog even dit tussendoor: perfecte-baan.nl en vetkwijt.nl zijn best interessant. Die laatste zal ook wel gerechten met kippen en eieren hebben.

 

Ik koop alleen eieren die zelf de winkel uit lopen. Of dat nu verstandig is laat ik in het midden.

Maar alle kippen op een stokkie. Ik ben hier natuurlijk dit alles wel aan het schrijven, tikken, om u te bewegen kippen te nemen. En eigenlijk zal dat me ook een ei zijn als u maar de geweldige kippengids koopt. Een boek voor iedereen die biologisch verantwoord kippen wil houden, dus gewoon in zijn of haar eigen tuin met een goed doortimmerd design, een door het kippenforum getest kippenhok op basis van de geweldige KippenGids!

 

 

Zoals u kunt zien zijn de kippenhokken aan de hand van de bouwtekeningen uit de kippengids ook uitstekend voor de voortplanting, zie ze lopen die schatjes! Maar pas op, voor je het weet blijf je timmeren ;-)

Maar zoals u ziet, ook met gezinsuitbreiding van uw kippen is rekening gehouden, ruime vertrekken voor het kroost.
En  ja, als je de eitjes niet nuttigt zit voor je het weet heel je tuin vol kippen. Maar ook daar zal de kippengids wel zijn oplossingen voor hebben Ik zeg hou vooral die haan uit de buurt!

 

 

Ja mensen volgens mij gaan jullie nu massaal die kippen aanschaffen en natuurlijk gelijk de Kippengids, hoe kom je erop denk ik dan. Maar zoals ik al aangaf, het maakt mij echt geen ei uit. Ik probeer rijk (lees minder arm) te worden hier en als dat mede moet met het aanprijzen van de geweldige Kippengids dan doe ik dat gewoon. Zijn wel ergere dingen om aan te prijzen. Aanvalswapens, kernraketten, volledig ingerichte varkensstallen, zonder sprinklers dan natuurlijk. En we kunnen nog wel even doorgaan!


Maar laten we er de lol van in blijven zien en kippen gaan houden. De Kippengids... Rare jongens die Nederlanders zou de wereldberoemde wijsgeer uit Gallië hebben gezegd... En hij zou gelijk hebben gehad.

En ik heb het antwoord op de vraag wat er eerder was, de kip of het ei. Albert heette niet voor niets EInstein.
Nou hier hebben we ook niks aan mensen. Maar eten zonder fipronil, lekker getrainde uitloop kippen met hun eigen hok uit de Kippengids... Gun die beesten hun paradijs!

 

Of je neemt een kant en klare:

 

Oh en als je niet achter je kippen aanrent maar teveel van ze nuttigt dan kun je wellicht overwegen ook dit eens te bekijken:

NU GRATIS UITPROBEREN! 50 GRATIS RECEPTEN CADEAU! GEEN VERPLICHTING, GEWOON LEKKER SMULLEN, MET EEN KIP OF EEN EI WELLICHT?

 

Interessant?

Maak een Gratis Website met JouwWeb