En heeft ALTIJD gelijk, toch?

Buren

Ja ik woon hier al een tijdje. Waar denk je? Nou, gewoon ergens in een provincie maar bedoel in dit huis, in deze straat en in deze stad. Links van mij wonen nog steeds dezelfde mensen. Geen last van, zij ook niet van mij (heb ik netjes gevraagd i.v.m. gehorige huizen).

Rechts van mij nu het derde gezin. Derde moslim gezin ook. Eerste geen last van. Aardig, weinig Nederlands sprekend Marokkaans gezin. Daarna een gezin met bekeerde Nederlandse vrouw en Pakistaanse man (mannetje, hij paste 2x in zijn vrouw). Soms last van maar ach daar was mee te praten en dan kwam het best goed. Kleine kinderen dus ja ach, niet teveel zeuren.

Maar nu heb ik Syrische vluchtelingen naast me. En die mag ik steeds minder. Waarom? Nou iedereen zal het wel eens hebben dat wanneer je je ergens aan irriteert of gewoon last van iets hebt je daar dan ook onbewust aan gaat ergeren of op gaat letten...

De eerste keer dat ik dacht van: Wat nou? Welke idioot? Wie gaat er nu om 1u 's nachts lopen timmeren?

Bel je aan om mede te delen dat dat niet de bedoeling is reageert de meneer eerst nog van: Ja nog even (zover hij dat duidelijk kon maken dan). Nou... niets heel even! Ophouden met dat ge... Maar oké in het kader van begrip voor mensen die gevlucht zijn voor oorlog geweld en geloofsgenoten denk je ach. Dus ik schrijf netjes op tussen welke tijden men geacht wordt zich koest te houden om zo omwonenden een rustige nacht te garanderen.

Bij deze kan ik u zeggen dat de begrippen "klok", "ja ik begrijp", "ja komt goed" en "22u" nogal opgerekt zijn.

Tweede geval dat ik u graag wil beschrijven is het volgende:

Lag in mijn bed, en kon weer eens niet slapen (meerdere oorzaken maar de buren hebben deze op zijn minst versterkt). Hoor ik ineens in dat gezellige zoete vredelievende taaltje een welluidende discussie. Op straat. Om 1u30 's nachts. Scheldwoord dacht ik, moet ik nu vloekerdevloek mijn kleren gaan aantrekken? Ja de discussie klonk namelijk halverwege de straat, een 150m schatte ik zo in dus.

Ik denk dan ga ik maar even wandelen en ze uitleggen dat dit heel snel klaar moest zijn. Stap ik naar buiten blijkt het naast me te zijn, slaapkamerraam open en maar ouwehoeren op een niveau wat voor ons tegen schreeuwen aanschurkt.

Na geprobeerd aan te kloppen en een keer "zacht roepen" maar eens een brul gegeven... Ja ik probeerde namelijk wel aan de buren te denken haha. Verbazingwekkend hoe vast iedereen slaapt hier trouwens.

Komt er een hoofd uit dat raam die, nadat ik enigszins aan de kook rakende wat gezegd had, tegen mij zei (ja rond de 18 tegen vent van dik 40): Rustig.

Vloekerdevloek niks rustig (daarvoor nog geen onvertogen woord gebezigd, alleen in mijn hoofd denk ik), kop dicht!

 

Klop en kraangeesten

Nu gaat dat geleuter buiten 's nachts de goede kant wel op maar dan heb je nog de constante ergernissen die worden veroorzaakt door één belangrijk ding, tenminste dat ga ik toch denken: Ik ben maar een kafir.  En ja dan zeggen ze wel: Kbegrijp, jakomtgoed, ja doen we, ja, ja ja sorry. En een handje geven natuurlijk.

 

Wat doet erop? Zoals ik eerder meldde is het hier vrij gehorig. Dan zou je, wanneer je dat weet, daar een beetje rekening mee kunnen houden. Vooral 's avonds en 's nachts wanneer de meeste mensen toch willen slapen.

Iedere deur die dichtgaat naast me gaat wel met een klap of ze weigeren om even de deurklink naar beneden te doen om de klik en klap te voorkomen. Ik dacht even dat ze spastisch waren en dat bedoel ik echt niet grappig. Het is erg als je het hebt maar wel een excuus voor het niet altijd zacht dicht kunnen doen van deuren.

En dan heb je nog de kraan. Ja die geeft een tik als je hem hard dichtdraait. Ik heb daar expres een waterslagdemper voor tussen de leiding laten zetten en, ja heb mijn best gedaan hoor met die lui, gelijk ook voor én met hun een afspraak gemaakt met de installateur. En wat denk je? Niemand thuis. Nou ja wel iemand want de achterdeur stond wagenwijd open  maar die mag natuurlijk niet opendoen. De vrouw dus.

Zover ik tot nu toe weet heeft het installatiebedrijf nu al minstens 3x geprobeerd een vervolgafspraak te maken voor het plaatsen van die demper. Maar ja, we zijn maar kafirs en gemaakte afspraken met ons hoef je als moslim niet na te komen. 

Dus ja ach we gaan rustig verder met hopen dat het getik en geklap naast me 's avonds eens een keer ophoudt. 

Ik vrees er voor en heb in ieder geval de politie ingelicht.

Komen die niet vraag je je af? Nee en dat snap ik in dit geval ook wel. Het is lastig natuurlijk te weten wanneer er weer een deur hard dicht geslagen wordt of de kraan 10 keer klapt. Dat zou geen doen zijn. Zou veel simpeler zijn als ze gewoon harde muziek aan hadden staan. Maar dan hadden andere buren ook wel geklaagd.

De bewoners aan de andere kant horen alleen het geruzie vooral. Niet dat kraangeklap en deurgebonk. Waarom? Dat ligt aan de bouw van de rijtjeshuizen. Die zijn namelijk gespiegeld. Dus de keuken tegen keuken, wc/badkamer en trapgat tegen elkaar en dus één grote galmbak, voor zulke kleine woningen.

En dan komt één van die zoons met het excuus, ja altijd excuses, nooit doen: Ja zijn kleine kinderen.

Nou dat is wat wij zouden noemen: GELUL. Dan maak je ze het maar duidelijk of moet je eens leren opvoeden. Maar ja, als je natuurlijk opvoed volgens één of ander oud horrorsprookje dan kun je van kleine kinderen die ineens in een wel vrij land terecht komen verwachten dat ze wat opstandig zijn.

En ik weet bijna zeker dat het de kleine kinderen niet zijn...

Wat die trouwens zo laat altijd op doen? Ja ik vind het prima hoor, laat al die moslims maar lekker klein blijven.

Hebben we tenminste nog één voordeel voor als de mahdi komt...

 

Om dit verhaal zonder kant nog wal nog enigszins (voorlopig) met een conclusie af te sluiten:

Als socialist moet ik toegeven dat ik mede door mijn geliefde arabische moslim buren enkele graadjes naar rechts ben opgeschoven. Niet met betrekking tot normale politieke vraagstukken die spelen in een land als Nederland maar wel met betrekking tot het beleid van het opnemen van vluchtelingen. De meeste zijn gewoon economische. Waarom zeg ik dat? Waarom gaan ze dan niet naar Saudi Jihadië? Of andere rustige landen in de regio waar het gewoon vrede is? Hoeven ze vaak niet met een bootje ook toch? Of in ieder geval een stuk minder ver...

Waarom zouden ze dat niet doen?

  • Omdat die andere landen misschien net wat anders islamitisch zijn?
  • Ze denken dat ze daar geen huis en uitkering krijgen?
  • Dat ze hier terecht kunnen omdat we zo lekker tolerant zijn?
  • Dat ze hier atheïst zullen worden en al onze normen en waarden zullen overnemen?
  • Of denken ze dat islam hier gewoon lekker ongebreideld voort kan woekeren zodat hun kinderen in een islamitische samenleving zullen leven?

    Ik neig steeds meer naar het laatste...

    Nu, oktober 2017. Het is al een tijdje behoorlijk rustig naast me. Zou het vragen of ik de politie een keer moest bellen geholpen hebben? Moet je ze eerst bang maken of iets dergelijks voordat ze luisteren? Helaas hebben ze een aantal vooroordelen bekrachtigd. Zijn het dan nog vooroordelen?

 

Leuke boekjes

 

Democratie en islam

 

Begrijpt u mij?

1 stem