En heeft ALTIJD gelijk, toch?

Enge Mannen

En met enge mannen bedoel ik niet potloodventers, hijgers, en u kunt zelf wel meer ranzige types bedenken...
Nee ik bedoel van die "enge mannen" die zichzelf vooral bezighouden met het onderdrukken van de rest.

Van die megalomane idioten die er een sport van maken om de rest van de mensheid het leven zuur te maken.
Vaak maken ze gebruik van één of andere religie, ideologie of, enger nog, een combinatie van deze.

Maar altijd zijn het gestoorde egoïsten met een te groot ego. Soms zijn ze zelfs met de meest goede bedoelingen aan de macht gekomen, oprecht denkend dat hun gedachtegoed de ideale samenleving zou brengen.

Helaas zijn de meeste van hen toch gewoon psychisch gestoorde egocentrische gekken die maar aan één ding denken:

MACHT

 

Macht, macht, macht. En die krijgen ze door het uit de weg helpen van tegenstanders. Met hulp van medestanders die na verloop van tijd beseffen dat ze niet meer weg kunnen zonder zelf vrijwel zeker slachtoffer te worden van het mede door hun gecreëerde regime. Of ze zijn natuurlijk even slecht of slechter dan hun chef.
Iedere andersdenkende, ieder met kritiek, eenieder die niet binnen het kader past zal worden vervolgd, gemarteld en geëlimineerd.

Opvallend is ook dat bijna altijd mannen zijn. Wellicht zal er zo nu en dan een sterke vrouw achter zitten maar de verdelgers die ik zal gaan benoemen hadden deze over het algemeen niet. Ik bedoel een vrouw als "sturende factor".

In dit blog wil ik een aantal dictators noemen die voornamelijk vanaf 1900 in Europa werkzaam waren en/of zijn. Maar ook een aantal "enge mannen" die nabij Europa hun beroep uitoefen(d)en maar wellicht niet in de gelegenheid zijn geweest daadwerkelijk dictator te zijn.

Uitzondering is de befaamde profeet, die ligt al een tijdje onder het zand, maar zijn invloed is heden ten dage wellicht nog het meest voelbaar ten opzichte van die meer recenter gesneuvelde idioten. En u mag voelbaar best letterlijk opvatten. Hoop dat u het zelf nooit aan de lijve zal ondervinden maar helaas genoeg mensen hebben dat wel.
Want in naam van dat ene, of dat andere, sprookjesfiguur mag al snel heel veel. In naam van vrede en liefde natuurlijk.

Je zou eens in de war raken...

Voor nu ga ik even wat idioten noemen die snel in me opkomen  en zal later daar wat meer informatie en tips bij geven. Geen tips in trant van: Hoe word ik zelf ook een megalomane idiote massamoordende dictator? Nee ik wil je niet op ideeën brengen ;-)

Ik begin even met iemand die geen dictator was, misschien ook niet overkwam als een enge man, verre van waarschijnlijk. Maar hij was de man van het verdrag van München, de man die dacht dat Hitler wel zou terugkrabbelen, misschien helemaal niet zo oorlogszuchtig zou zijn. Oké we hebben makkelijk praten met al onze moderne media maar de grove, niet te vergeven inschattingsfout van een zogenaamde wereldleider heeft Europa mede in het verderf gestort.
Dat maakt hem voor mij een "enge man": Neville Chamberlain. Maar hij past verder natuurlijk niet tussen de dictators...

 Hij is al genoemd: Adolf. Dan heb je de makkers Lenin en Stalin, Berluscini, euh Mussolini bedoel ik.  Franco, Ceausescu. Nou dat zijn even een stel dooie.


Nu heb je Erdogan natuurlijk. Of hij een massamoordenaar is, dat zal wel niet maar hij is er wel één in potentie. Zijn methodes en vooral volgorde van het vergaren van meer macht op zogenaamd democratische wijze lijkt veel op  die van Hitler. Gewoon beetje geschiedenis bekijken en je herkent het zo. En veel megalomaan gebrul tegen en beschuldigen van anderen van dat wat hij juist nu zelf is. Een fascist. Oh maar dat mag ik niet zeggen natuurlijk. Nou jongens van denkNIET, ik mag dat wel. Dat heet namelijk vrijheid van meningsuiting.
En aangezien er ook in Nederland nu een Turkse knokploeg is opgericht zal ik mijn mening alleen als Ed ventileren. Beter voorkomen dan...Voor jou, die ene persoon die dit leest: Later meer!


Klik hier om een tekst te typen.